Back to cases

Doorstroom en respresentatie

View magazine

About the project

Nederland loopt achter als het gaat om doorstroom en representatie van vrouwen op de arbeidsmarkt. Het vrouwenquotum is een positieve doorbraak, maar er is meer nodig om doorstroom van vrouwen naar besluitvormende posities te stimuleren. Veel organisaties maken werk van het binnenhalen van divers talent, maar vergeten daarna aandacht te besteden aan de doorstroommogelijkheden. Terwijl dit voor werkgevers een effectieve manier is om te zorgen voor behoud van talent. Met aandacht voor doorstroom bestendig je diversiteit en inclusie in je organisatie.

We hebben het niet alleen over de top en niet alleen over vrouwen, doorstroom is een aandachtspunt voor divers talent in alle lagen van de organisatie. Het werkt als een kettingreactie: als bijvoorbeeld meer vrouwen doorstromen naar besluitvormende posities creëer je rolmodellen die een steun in de rug kunnen zijn voor anderen met vergelijkbare ambities.
Maar hoe stimuleer je doorstroom? Hoe past dit binnen inclusief werkgeverschap? En hoe zorg voor je voor representatie van andere diversiteitskenmerken?


Client

Creation

Product

Sector

Try WPMagazines for free!

Try all the features of WPMagazines for 3 weeks,
free of charge!

Contact us
Free trial